Το σήμα και η εξέλιξη του

1910 Η Δημιουργία του πρώτου σήματος

O διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Ugo Stella, ζήτησε τον Ιούνιο του 1910 από τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας τον Giuseppe Merosi, να σχεδιάσει το έμβλημα το οποίο θα έφερε η νεότευκτη φίρμα. Την επόμενη ημέρα το νεότερο μέλος της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρείας, ο Romano Cattaneo, ανέφερε στον Merosi πως καθώς περίμενε το τραμ το οποίο θα τον μετέφερε στο εργοστάσιο και κοιτώντας το κάστρο (Castello Sforzesco) της οικογένειας Sforza (διάδοχοι των Visconti) παρατήρησε το έμβλημα το οποίο ήταν τοποθετημένο στην πύλη και σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να αποτελέσει το έμβλημα και για την Άλφα Ρομέο. Ο Μerosi συμφώνησε και ξεκίνησαν μαζί να σχεδιάζουν το έμβλημα προσθέτοντας το σταυρό της πόλης του Μιλάνο. Το πρώτο σήμα συμπεριλάμβανε λοιποόν τον σταυρό και το φίδι μέσα σε ένα δίσκο, που περιφερειακά έγραφε A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) – MILANO οι δύο λέξεις χωρίζονταν από δύο κόμπους της Σαβοΐας, που δεν ήταν τίποτα άλλο από τιμητικές αναφορές στους μονάρχες της περιοχής. Διάμετρος σήματος 65 mm.

 

1920 Από A.L.F.A. MILANO σε ALFA ROMEO MILANO

Από το 1916, όταν το εργοστάσιο του Portello αγοράστηκε από τον Ναπολιτάνο βιομήχανο Nicola Romeo ο οποίος και την αναδιοργάνωσε αμέσως μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, φυσικό ήταν να προστεθεί και το όνομά του στο σήμα της εταιρίας. Επίσης, αφαιρέθηκε το στυλ ακρωνύμιου A.L.F.A. από το σήμα. Διάμετρος σήματος 65 mm.

 

 

 

1925 Παγκόσμιοι πρωταθλητές

Μετά την πρώτη νίκη της Alfa Romeo στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 1924 στο Grand Prix της Monza με την P2 του Brilli Peri, στην περιφέρεια του σήματος προστέθηκε ένα ασημένιο δάφνινο στεφάνι. Η διάμετρος του σήματος αυξήθηκε από 65 mm στα 75mm έως και το 1930 που ξαναμειώθηκε στα 60 mm όπου και παρέμεινε έως το 1945.

 

 

 

 

1946-1972 Η κόμποι λύνονται

Το 1946, μετά την πτώση της μοναρχίας και την ανακήρυξη της Ιταλίας σε Δημοκρατία, οι κόμποι της Σαβοϊας «λύθηκαν» και δύο κυμματιστές γραμμές πείραν την θέση τους. Η διάμετρος του σήματος μειώθηκε στα 54 mm. To 1950 ένα νέο σήμα κυκλοφόρησε. Είχε την ίδια διάμετρο αλλά ήταν από επισμαλτωμένο μπρούτζο. Το 1960 το ίδιο σήμα αρχίζει να κατασκευάζεται από πλαστικό.

 

 

 

1972-Σήμερα

Όταν κατασκευάστηκε το εργοστάσιο της Alfasud στον Ιταλικό Νότο έξω από την Νάπολη, συγκεκριμένα στο Pomigliano, αφαιρέθηκε και η λέξη Milano από το σήμα, αφήνοντας μόνο το σταυρό και το φίδι με τον κύκλο να αναγράφει Alfa Romeo. H διάμετρος του σήματος είναι 75 mm.

Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά τέτοια εμβλήματα με τόσο μεγάλη ιστορία. Αλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο που το «σήμα» της Alfa Romeo είναι η ίδια η Alfa Romeo.