Ανακοίνωση

Κατάρρευση
Δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση.

Προς τα μέλη μας

Κατάρρευση
X
 
 • Φίλτρο
 • Ώρα
 • Προβολή
Διαγραφή όλων
νέες δημοσιεύσεις

 • Προς τα μέλη μας

  Με αίτιο τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και με αφορμή κάποιο video Alfisti Wikileaks που κυκλοφορεί εκεί έξω, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε με τα μέλη μας για να τους καταστήσουμε γνωστά σκέψεις, απόψεις, ενέργειες και γεγονότα.

  Η απόφαση της επικοινωνίας για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε εύκολη ήταν, ούτε πάρθηκε «ελαφρά τη καρδία».
  Θέλαμε να καταλαγιάσει η ένταση, η οργή και ο θυμός των πρώτων ημερών, αλλά ταυτόχρονα να μην δημιουργηθεί ούτε η παραμικρή υποψία πως θέλουμε να χειραγωγήσουμε τα μέλη μας.
  Δεν σας κρύβουμε πως υπήρξε και η σκέψη να μην κάνουμε καμία περαιτέρω ενέργεια και αναφορά, πλην όμως τόσο η πίεση που δεχτήκαμε από φίλους για την ανάγκη επικοινωνίας και ενημέρωσης των μελών μας, όσο και το ότι η ανοχή και η προσπάθειά μας για χαμηλούς τόνους εκλαμβάνεται ως αδυναμία, τελικά έκαμψε τις όποιες περί του αντιθέτου σκέψεις μας.
  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή, ζητώντας εκ των προτέρων την κατανόησή σας που θα ακουστούν και κάποια αυτονόητα, πλην όμως αναγκαία πράγματα.


  Η αρχή

  Το alfisti.gr ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2004 σαν ένας χώρος διαδικτυακής συνεύρεσης των φίλων της Alfa Romeo. Δυστυχώς ή ευτυχώς την ιδέα, την έμπνευση, την τύχη, το όραμα, πείτε το όπως θέλετε, την είχαν 3-4 άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν και τον «σκληρό πυρήνα» της ομάδας διαχείρισης.
  ¶νθρωποι που γνωρίζονταν μέσω του gtc forum και του 4tforum, άνθρωποι που τους ένωνε η αγάπη τους προς την αυτοκίνηση γενικά και την Alfa Romeo ειδικά, μα πάνω απ'όλα άνθρωποι που συμφωνούσαν απόλυτα μεταξύ τους, στο ότι ο χώρος αυτός δεν θα γινόταν ποτέ πεδίο άμεσων ή έμμεσων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και προσπορισμού προσωπικού οφέλους, είτε χρηματικού – οικονομικού, είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής.
  Αυτό ισχύει σε απόλυτο βαθμό μέχρι και σήμερα και εύκολα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο φόρουμ που όλοι αγαπάμε, δεν υπάρχουν εισφορές, δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν υπάρχουν συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» με συνεργεία κτλ ή οποιαδήποτε άλλα «περίεργα».

  Ο κόσμος μας, ο κόσμος της Alfa Romeo στην Ελλάδα είναι μικρός και τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Όλοι «ψιλογνωριζόμαστε» και όλα μαθαίνονται...

  Το alfisti.gr ξεκίνησε ως κατΆ εξοχήν τεχνικό φόρουμ και όλοι μαζί συμβάλαμε στο να γίνει μία πολύτιμη και επιτρέψτε μας να το χαρακτηρίσουμε σαν μία «μοναδική τράπεζα τεχνικού πλούτου» σε ότι αφορά τα μοντέλα της αγαπημένης μας εταιρείας
  ειδικώς και της αυτοκίνησης γενικώς.
  Αυτό, επτά χρόνια μετά, εξακολουθεί να ισχύει χωρίς την παραμικρή μετατόπιση από τον αρχικό στόχο, πλην όμως, λίγους μήνες μετά το ξεκίνημά του αναδείχτηκε χωρίς να το επιδιώξουμε άμεσα και η κοινωνική πλευρά του, η οποία έλαβε «σάρκα και οστά» σε διάφορες εκφάνσεις της.


  Οι κανόνες

  Είχαμε την ευτυχία ως δημιουργοί του, να δούμε το αγαπημένο μας alfisti.gr αρχικά να μεγαλώνει και κατόπιν να θεριεύει.
  Φτάσαμε να έχουμε 9.300+ εγγεγραμμένα μέλη, εκ ων οποίων περίπου 1300+ ενεργά, ενώ η καθημερινή επισκεψιμότητα είναι σταθερά στα 600+ μέλη.
  Το alfisti.gr είχε μεγαλώσει πολύ πλέον και η διαχείρισή του γινόταν δύσκολη.
  Δύσκολη, γιατί ο μικρόκοσμός μας πλέον περιελάμβανε τους πάντες από πλευράς χαρακτήρα, αλλά και γιατί εμείς οι δημιουργοί του εξακολουθούσαμε και εξακολουθούμε να παραμένουμε αμιγώς ερασιτέχνες χομπίστες, που διαθέτουμε χρόνο γι αυτή την πολύ αγαπημένη υπόθεση, από αυτόν που δεν έχουμε, από αυτό που θα έπρεπε να διαθέτουμε στην επαγγελματική, κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική μας ζωή.
  Αυτό δεν το λέμε, ούτε για να μας λυπηθείτε, ούτε για να ισχυριστούμε πως μας έχετε κάποια υποχρέωση εξ αυτού.
  Πρόκειται για επιλογή μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Παρά τις νέες συνθήκες όμως υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει αμετακίνητη η αρχική μας θέση «περί απόρριψης του παραμικρού ιδίου οφέλους». Με βάση αυτό λοιπόν, αλλά και το μέγεθος που κληθήκαμε και καλούμεθα καθημερινά να διαχειριστούμε, η μόνη λύση για να «παραμείνει το σύστημα σε έλεγχο και ισορροπία» είναι η ύπαρξη κανόνων και η εφαρμογή τους.
  Έχουμε σημειώσει στο παρελθόν, θα το επαναλάβουμε σήμερα, αλλά και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε στο μέλλον, πως κοινωνία χωρίς νόμους και κανόνες είναι καταδικασμένη στο να μετατραπεί σε ζούγκλα και να διολισθήσει στον εκφυλισμό και στον αφανισμό της.
  Την άποψή μας αυτή ουδέποτε την κρύψαμε, ουδέποτε την ωραιοποιήσαμε, ουδέποτε την απεμπολήσαμε.
  Ως διαχειριστές προτιμήσαμε εξαιτίας της να γίνουμε δυσάρεστοι, "κακοί", και να στοχοποιηθούμε από τους κάθε λογής πικραμένους, παρά να επιτρέψουμε και να αποδεχτούμε την αναρχία, τις κλίκες, τους κάθε λογής υστερόβουλους ή χαβαλετζήδες και οτιδήποτε σχετικό.
  Αυτή η φιλοσοφία μας, με τα όποια λάθη της ή ακόμη και τις «παράπλευρες απώλειες» που δυστυχώς δεν μπορούν να αποκλειστούν, κατάφερε μέχρι σήμερα να διατηρεί την επιδιωκόμενη ισορροπία στο σύστημα και να έχει διασφαλίσει την ζωντανή παρουσία του alfisti.gr.
  Αυτή τη φιλοσοφία και τους φορείς της, τόσο τα μέλη μας όσο και οι όποιοι όψιμοι οργισμένοι αντιφρονούντες τη βρήκαν και μας βρήκαν.
  Ούτε τους βρήκαμε, ούτε υποχρεώσαμε κανέναν να την δεχθεί. Μόνος του ο καθένας ανέλαβε την απόφαση του σεβασμού της και την υποχρέωση αποδοχής της, όταν κατά την εγγραφή του την διάβασε και την αποδέχτηκε.


  Η διεύρυνση

  Κατά τη διάρκεια της πορείας του alfisti.gr, ορμώμενοι και από πρακτικούς λόγους αποφασίσαμε την ένταξη την ομάδα διαχείρισης κάποιων εκ των μελών μας.
  Έτσι, αρχικά είχαμε τους Steven και Cloverleaf, τους οποίους και ευχαριστούμε δημοσίως με την ευκαιρία και οι οποίοι για τους δικούς τους πρακτικούς λόγους αποχώρησαν. Αμέσως μετά τον endless και τον The με τους οποίους συνεχίζουμε, τελευταία τους KostasGTA και Biscione, ενώ στο ενδιάμεσο τους DePerni και NiVo.
  Σε όλες μας τις επιλογές κριτήριό μας ήταν η δυνατότητα συνεννόησης, η αντιστοίχου με την αρχική και υφιστάμενη φιλοσοφία διαχείρισης αλλά και η επιθυμία ανυστερόβουλης προσφοράς.
  Πάνω απ'όλα, είμαστε καθημερινοί άνθρωποι σαν και σας, δεν συμφωνούμε σε όλα και πάντα κατά 100%, πλην όμως, αυτό είναι απολύτως αποδεκτό και σεβαστό και στο «δια ταύτα» υπάρχει η κοινή συνισταμένη της συλλογικής απόφασης.
  Αυτό λειτουργεί σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, αυτό λειτούργησε και στο θέμα των mods.
  Δυστυχώς στη περίπτωση των DePerni και NiVo, αποδείχτηκε ότι αυτός που τους πρότεινε και όλοι οι υπόλοιποι, με βάση την αρχή της συλλογικής απόφασης, εξαπατηθήκαμε.
  Δεν λέμε τυχαία ότι εξαπατηθήκαμε, αντί του ότι κάναμε λάθος. Ούτε επίσης τυχαία αναφερόμαστε σε αυτόν που τους πρότεινε.
  Το δεύτερο έχει να κάνει με την επαλήθευση του ρητού «ουδείς χειρότερος του ευεργετηθέντος», με την έννοια της ανταπόδοσης που έλαβε αυτός που τους τίμησε προτείνοντάς τους στους υπολοίπους.
  Το εξαπατηθήκαμε έχει να κάνει με την διπλοπροσωπεία των συγκεκριμένων χρηστών, αφού άλλο χαρακτήρα τεχνηέντως πλάσαραν και άλλον παρουσίασαν από κάποια στιγμή και μετά.
  Δεν είμαστε, ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε αγνώμονες από πικρία, αγανάκτηση ή αντεκδίκηση. ΥπΆ αυτή την έννοια οι δύο ανωτέρω χρήστες είχαν συμμετοχή και αναμφισβήτητα προσέφεραν πολλά θετικά, αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από την διπλοπροσωπεία, το πριόνισμα εκ των έσω, την δημιουργία κλίκας και το εν γένει υστερόβουλο του βίου τους ως moderators, όπως εκ των υστέρων τελικά αποδείχτηκε.


  Η αφορμή

  Ας πάρουμε την ιστορία από το τέλος, με το περίφημο πλέον πρόγραμμα του χρήστη Waterspout, δείχνοντάς σας τις συνομιλίες τις οποίες ο χρήστης Nivo δεν ήθελε να φανερώσει στα μαζικά emails που έστειλε σε πολλούς από εσάς, από τα αρχεία moderator και admin chat που με δόλιο τρόπο απέκτησε.. Οι συνομιλίες αυτές είναι και οι πραγματικές, όπως γίνονται σε μια συζήτηση, χωρίς κοψίματα και ραψίματα χαρακτηρισμών και ονομάτων για να τις κάνουμε να φανούν πιο ωραίες στα μάτια σας..
  Οι κύριοι λοιπόν "έστησαν" ένα ολόκληρο βρώμικο παιχνίδι, με αφορμή μία προσφορά του alfisti.gr από το φιλικά προσκείμενο alfisti.bg και τον petko-KGB, ο οποίος ήρθε φιλικά και προγραμμάτισε μερικά αυτοκίνητα του alfisti.gr, δίνοντας φτηνές και αξιόπιστες λύσεις, ακόμα και και αν κάποιοι "φίλοι" που μετά μιλούσαν εναντίον του, ακόμα του χρωστούν την πληρωμή του..

  Αρκετούς μήνες μετά τον επαναπρογραμματισμό της MiTo του (περισσότερες πληροφορίες εδώ), o χρήστης Waterspout ζήτησε τα λεφτά του πίσω από ένα πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος, αλλά και ο φίλος του Spresv δοκίμασαν στη MiTo και αφού τους άρεσε, δέχτηκαν να πληρώσουν...
  Όπως θα δείτε, ακόμα και αυτός χρησιμοποιήθηκε από την κλίκα που προσπαθούσε να μας διαβάλλει...

  Αφού ο χρήστης Waterspout έχει μπλέξει στην ιστορία τον Τίμο και κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ως alfisti.gr δεν κάνουμε κάτι, αποφασίζουμε να πάμε σε ένα δυναμόμετρο μια μαμά MiTo και τις επαναπρογραμματισμένες των Waterspout και Alfaromeos..


  Η συνομιλία στο moderator chat 4 μέρες πριν τη δυναμομέτρηση


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Νικο μπορείς το σάββατο το πρωί να πάρεις τη MiTo σου για δυναμομέτρηση;
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Ναι...κανόνισε ο Τάκης με τον Προύτς?
  Αν θέλεις πάμε παρέα...να γελάσουμε.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Μου ζήτησε να πάω εγώ την mito του, γιατί ο σταύρος που προσφέρθηκε είναι τρακαράκιας απ'ότι μου λεγε και δεν τον εμπιστεύεται.
  Εσύ με τη μαμά.
  Ο προυτς λέει μπορεί κάθε μέρα.
  Οπότε πάμε σάββατο πρωί για να είμαστε άνετοι.
  Λες να το γράψουμε μέσα για να έρθει και spartalord και όποιος άλλος βελτιωμένος;;
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Ναι γράψτο γιατί ο spartalord μου το είχε ζητήσει να τον ειδοποιήσουμε νωρίτερα.
  Επίσης θα πρέπει να συννενοηθούμε με Φωτεινέλλη διότι ο Αγγελίδης στα Σπάτα δεν απαντά στο τηλέφωνο εκτός αν ο Δουλάμης έχει ήδη κανονίσει.

  Ανοιξε και το θέμα...και βάλε και λουρί στον Τίμο μην ορμήξει...
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Νομίζω πως έχει κανονίσει με σπάτα.
  Αλλά σιγά.
  Σημασία έχει να πάμε κάπου να είναι αξιοπιστο.
  Που;
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Σπάτα καλύτερα ιδιο μηχάνημα είναι...αλλά ο Φωτεινέλλης (aka Γιάννης κατά αλφέττα) βαριέται να ξύσει τα @@ του.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Εννοείται πως θα ζητήσουμε καλύτερη τιμή αύριο το μεσημέρι που θα τηλ και θα ξέρουμε πόσοι θα πάμε.

  οκ έκλεισε για σπάτα, το γράφω μέσα.

  Έτσι 2 moderators, όπως αρχικά πιστεύαμε, αποφάσισαν να πάνε στα σπάτα για δυναμομέτρηση τις 3 MiTo για να δούμε με αριθμούς τι παίζει με το πρόγραμμα.
  Ο τίμος επισημαίνει:


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Μην πείτε στον δυναμομετρητή ούτε για αστείο πια ΜιΤο έχει πρόγραμμα...
  Η πείτε ψέμματα πχ ότι του Νίνο έχει και του Τάκη δεν έχει...
  Επίσης δοκιμάστε αυτά που μας είπε ο Πετκο...
  Ασφάλεια ΑΒΣ και 3η μπας και μετρήσετε σε D....
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Εννοείται.
  F27 νομίζω ήταν. Θα το τσεκάρω και θα την βγάλω στου δουλάμη.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Εννοείται...θα πούμε ότι η δικιά μου είναι QV...170 αλογα, εχει και τα τετράφυλλα.
  Και θα την βγάλει 170...και τότε θα πέσουνε πολλές φάπες.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Ήμουν συνεργείο από το πρωί. Είχα πάει το ibiza στον ηλεκτρολόγο του δουλάμη (πάλι έμεινε μέσα σε μια βδομάδα).
  Και είχε πάρει ο τάκης έναν γνωστό του για να πετύχουμε καλύτερη τιμή στο δυναμόμετρο. Μας πρόλαβες εσύ.
  Μέσα είμαι εγώ, δεν έχω πρόβλημα για την ώρα.
  Τον spartalord θέλω να κάνω να έρθει. Έχω απορία για το πόσα πραγματικά βγάζει.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Αμα μπορεί να κάνει καλύτερη τιμή...πες του να κανονίσει.

  Φτάνει Σάββατο και στη διαχείριση έχουμε μείνει με την εντύπωση πως ο nivo έκλεισε το δυναμόμετρο για να μετρηθούν 3 MiTo μην αναφέροντας τίποτα παραπάνω για προγράμματα κτλ.


  Η συνομιλία στο moderator chat μετά τη δυναμομέτρηση


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Στα της δυναμομέτρησης τώρα, μιας και τόσος ντόρος έγινε.
  Ο νίκος φαντάζομαι θα ετοιμάσει σούπερ αναλυτικό ποστάκι.

  Εγώ θα μείνω στα γύρω γύρω.
  Είχε κανονίσει ο alfetta για 9 (ή έτσι λέει), τελικά ανέβηκε η 1η μιτο πάνω στις 12:30.
  Φάγαμε τρελή ήττα στο θέμα της διαδικασίας.
  Είχαμε πει να πάμε και καλά και τα 2 μαμά.

  Με το που πηγαίνω εκεί ρωτάει ποιο είναι το βουλγάρικο.
  Πριν τις δυναμομετρήσεις πρότεινε στον νίκο να του βάλει ένα ντέμο δικό του.
  Κάποιος πονηρά σκεπτόμενος θα μπορούσε να τα συνδιάσει αυτά τα 2.

  Από που και ως που ο alfetta έκλεισε ραντεβού στο δυναμόμετρο μέσω του προγραμματιστή και όχι απευθείας; Κάποια μιζούλα θα υπήρχε από το δυναμόμετρο στο βελτιωτή.
  Από που και ως που ανέφερε οτι το ένα είναι προγραμματισμένο και μάλιστα από βούλγαρο;

  Κάπου εκεί άρχισαν να μας μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά για το τι έγινε και τι μπορεί να είχε προηγηθεί..


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Όταν λέω εγώ περί αδερφάτου....που παντού χώνοντε....
  Με λέτε περίεργο....
  Τι δουλειά είχε ο Αλφέττα εκεί?
  Επειδή έβρισα το παραπαίδι του Spresv?
  Ο Βώρος δεν είναι αυτός που έλεγε ότι θα πάμε σε αξιόπιστο και ανυποψίαστο δυναμομετρητή????
  Αυτό και μόνο τα λέει όλα....όποιο δίκιο και να είχαν....το χάνουν για εμένα εδώ.
  Ηξέρε ο δυναμομετρήτής για Βουλγάρικο....χαχαχαχα
  Μπλέχτηκε ο Alfetta στη μέση....χαχαχχα
  Και δώσατε λεφτά στον δυναμομετρητή?
  Τι προσπαθούν να αποδείξουν τώρα?
  Ότι ο Πετκο είναι μαλάκας....κι εγώ μαζί του....επειδή έκραξα το συνδικάτο τους?
  Ουστ από εδώ βρωμόσκυλά όλα τους...
  Εχεί βγάλει μια περιουσία ο Αλφετά από αυτοκολλητακια, μπλουζάκια κλπ στην πλάτη μας ....και κανονίζει δυναμομετρήσεις? γιατό?

  Πολύ γέλιο....

  Νίκο στείλε μου σε παρακαλώ τα "αποτελέσματα" να τα προωθήσω στον Petko.
  Ο οποίος τελικά είχε κάνει δουλειά? ή όχι???
  Τι λες?
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Δεν ήταν εκεί ο αλφετα. Αυτός κανόνισε (όπως κανόνισε... αντί για 9 μετρηθήκαμε 12μιση.. τρελή ταλαιπωρία).

  τα έχει σηκώσει όλα στο θέμα. τα λογκς στείλε.
  Η δική μου άποψη είναι πως σαφέστατα υπάρχει πρόγραμμα και έχει δώσει χαμηλά +3 μοίρες αβάνς. Αλλά είναι πολύ safe. Δεν έπαιξε με πιέσεις ή με πολύ αβανς ψηλά. Η μίτο που είχαν αυτοί και έβγαλε 170 και 28 κιλά, είχε 15 μοίρες αβάνς στα ψήλα (11 ο πέτκο, 10.5 η μαμά όσο θυμάμαι) και 1,5 πιεση όταν τα δικά μας ήταν στο 0,7 0,8.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Ο βελτιωτής προσφέρθηκε να βάλει πρόγραμμα demo στου νίκου, αλλά φυσικά δεν δέχτηκε για να μην χάσει την εγγύηση. Είπε και σε μένα αλλά δεν μπορούσε να διαβάσει τον εγκέφαλο, αλλά μόνο να γράψει. ¶ρα δεν μπορούσε μετά το ντεμο να ξαναβάλει του πέτκο.
  Τελικά, ο τάκης δεν είχε πρόβλημα να μπει το ντέμο και μετά το μαμά. Την έχει χάσει την εγγύηση ήδη. Ίσως το κάνουμε μέσα στη βδομάδα.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Και γιατί να κανονίσει ο Αλφέττα ρωτάω εγώ?
  Τι δουλειά είχε μέσα σε αυτήν την ιστορία?

  Ο Βώρος λέει ότι αβάνς έχει αμελητέο....

  ¶ρα πρόγραμμα μπήκε...Safe όπως το ζήτησε...
  Τα λεφτά του πίσω γιατί τα ζητάει????
  Εμένα γιατί με βάζει στην μέση....
  Τελικά είχα δίκιο ή αδίκο....

  Ο Κοντός μαλιάς βρωμόστομος....τι μιλάει?
  ο Αλφέττα γιατί κανονίζει δυναμομέτρηση?
  Ο Βώρος γιατί δέχεται να παέι σε "στημένο" δυναμόμετρο?
  Εσύ επίσης....

  Τσάμπα τα λεφτά....θα τα πιεί καφέδες ο αλφέττας...από τη μίζα του...
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Στείλε τα λογκς στον πετκο να δει αν αυτό είναι το πρόγραμμα του.
  Αβανς, θερμοκρασία εισαγωγής, πίεση κτλ, τα διαβάζει από την ομπιντι.
  ¶ρα δεν μπορεί να τα πειράξει.
  Αυτό που μπορεί να κάνει και δεν μπορούμε να δούμε, είναι να βάλει λιγότερο φρένο στο δυναμόμετρο στην πειραγμένη ώστε να σηκώσει μικρότερη πίεση.
  Το πείραξε σε ένα πάτημα ενώ ήμουν διπλα του για να την φουσκώσει παραπάνω (προσομοίωση ανηφόρας το είπε).

  Το σκέφτομαι, ξενέρωσα που ήξεραν ότι η κόκκινη είχε πρόγραμμα, αλλά το να λέμε ότι ήταν στημένο, μάλλον είναι υπερβολικό. Στείλε τα λογκς και θα σου πει αν δεν έχει κάνει κάτι στην πίεση.

  Εγώ σήμερα έμαθα ότι το κανόνισε ο αλφετα.
  Και εγώ και ο νίκος δεν ξέραμε ότι έχει μιλήσει παραπάνω από ένα απλό ραντεβού.

  Μέχρι εκείνη τη στιγμή δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι η δυναμομέτρηση ήταν στημένη, ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν ένα νεαρό φίλο τους για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να δημιουργήσουν μπάχαλο στο alfisti.
  Και συνεχίζουμε..


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Η απάντηση του Petko...

  There a few strange things but I have to look them in more detail and I
  will send them also to Dimitris.

  But between the first and second run of Takis...he lost 7hp even that his
  intake temp. is lower (colder) when he showed less hp...and even that
  there is a difference of 7hp his final corrected engine hp is still within
  1hp difference...I am currios to find out what happend to loose another
  7hp from wheels to engine even that the intake temp. was 5 degrees colder.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από endless
  Πες του ότι το 2ο πατημα ήταν με 5η και όχι με 4η.
  Επίσης στο 2ο πάτημα έλουσε το ιντερκουλερ με νερό για να ψυχθεί.

  Στο αμάξι του νίκου το έλουσε αρχής εξαρχής.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Πες του η 2η μέτρηση είναι με 5η ταχύτητα...γι αυτό εχει λιγοτερα αλογα τροχό, μην ψαχνεται άδικα.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Μαλάκα τι μαλακίες είναι αυτές?
  Τι να του πρωτοπώ του ανθρώπου....
  ¶λλος με 95άρα...άλλος με 100σταρα.....νερά στα ιντερκούλερ....?
  Μαρκαρισμένα αυτοκίνητα....
  2 απλές δυναμομετρήσεις δεν μπορούσατε να κάνετε δίχως να ξέρει ο δυναμομετρητής τίποτα?
  Τόσο δύσκολο ήταν?
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Αυτές τις λεπτομέρειες ο Βώρος γιατί δεν τις έγραψε στο εν λόγο τόπικ?
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Οι διορθώσεις θερμοκρασίας λόγω διαφορετικών συνθηκών εισαγωγής λαμβάνονται υπόψη στο τέλος και γίνεται αναγωγή.
  Αν παρατηρήσει κάποιο στο 1ο Dyno της Ελένης η αναγωγή λόγω καλύτερων συνθηκών θερμοκρασίας αφαιρεί τελικά ιπποδύναμη.
  Στα πατήματα με 5η και στα 2 αμάξια η εισαγωγή έχει θερμοκρασία 34 και 36 βαθμούς, αρα πρακτικά το ίδιο είναι.

  Σημασία δεν έχουν τα απόλυτα νούμερα αλλά η διαφορά τους και η μορφή των διαγραμμάτων. Που δίνει το ένα - που χάνει το άλλο.

  Στα MAHA δυναμόμετρα το νούμερο στο στρόφαλο μετά την αναγωγή είναι συγκρίσιμο.

  Της ελένης οι δυναμομετρήσεις έγιναν και 1 ώρα μετά που η θερμοκρασία περιβάλλοντος στο χώρο είχε αυξηθεί...το οποίο είναι επίσης επιβαρυντικός παράγοντας αν το δει κανείς με λεπτομέρεια.
  Αρχικά δημοσιεύτηκε από Timos
  Οκ....έχεις δίκιο!
  Να στα ανατρέψω? μπορώ....
  Με κούρασε αυτή η ιστορία...και στο είπα...
  Δεν προκείτε να βγάλεις άκρη με δυναμόμετρα και δεν είναι αυτό το θέμα...
  Θα μας πεις τελικά ποιό είναι το θέμα???

  Τα παραπάνω διαδραματίστηκαν στο moderator chat, αλλά ποτέ φυσικά δεν βγήκαν από την "κλίκα" στο αέρα. Προφανώς είχαν αρχίσει να μας μπαίνουν για τα καλά υποψίες για το τι είχε παιχτεί και έτσι αποφασίσαμε να ψάξουμε όσα κατά καιρούς είχαν ειπωθεί σε διάφορα θέματα...
  Έχουμε και λέμε:

  Στο θέμα του προγράμματος BlackAngels, ο χρήστης alfetta μας λέει και έμμεσα διαφημίζει ότι κάποια ελληνική MiTo έβγαλε 215 άλογα.


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από alfetta
  @ Τίμος για να μάθεις ΚΑΙ να καταλάβεις και να έχεις άποψη που να μπορεί να σταθεί,
  δεν χρειάζεται ούτε ένα ευρώ [σχεδόν, τα καλά βιβλία κοστίζουν αλλά υπάρχει και ο δανεισμός]
  για να δηλώσεις προγραμματιστής και να βιοποριστείς από αυτό πρέπει και να επενδύσεις και να παραδεχτείς τις αποτυχίες σου και να μαθαίνεις από αυτές.

  dynos υπάρχουν, η δυνατή ΜιΤο από τα Γρεβενά στα Σπάτα μετρήθηκε
  και έβγαλε 215 extreme και 195 everyday

  @ Τάσος στην 242 σελίδα πάλι τα ίδια θα λέμε

  Πριν τη δυναμομέτρηση μας λέει ότι κάποια ίσως έρθει και κάποια άλλη MiTo για αντιπαραβολή των μετρήσεων.


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από alfetta
  αν προλάβουμε θα έχουμε και δείγμα δουλειάς άλλου προγραμματιστή...
  την ίδια μέρα στο ίδιο dyno.

  Λίγο πριν αποχωρήσει, μας διαφωτίζει:


  Αρχικά δημοσιεύτηκε από alfetta
  ΕΑΝ επιθυμείτε τέτοιο επίπεδο fine by me...
  αλλά ας εκτιμήσετε ό,τι ακούω ψύχραιμα και ΔΕΝ δυναμιτίζψ την ατμόσφαιρα ούτε ράβω γούνες.

  Για τελευταία φορά :
  ο δυναμομέτρης δεν είναι ούτε γνωστός μου.
  μας έδωσε και παραπάνω από όσα ζητήσαμε.

  ο προγραμματιστής είναι φίλος μου, εμπλούτισε τις γνώσεις ΟΣΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ και έχει φτιάξει ΜιΤο με 215 ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ άλογα και σας πρότεινε demo.
  over and -I hope- out!

  Και το κερασάκι στην τούρτα, ένα pm πριν τη δυναμομέτρηση του NiVo προς τον alfetta:

  Ο χρήστης alfetta λοιπόν:
  1) Κανονίζει το δυναμόμετρο μέσω του βελτιωτή - φίλου του, κάτι το οποίο ο moderator NiVo γνώριζε:  2) Τον πληροφορεί για την ύπαρξη προγραμματισμένου και μάλιστα εκ βουλγαρίας.
  3) Κανονίζει να μας προσφέρουν demo, αφού δεν μπόρεσε να έρθει ο φίλος του με τη λευκή, ώστε να γίνει ντόρος γύρω από τα άλογα που θα μπορέσει μια MiTo να βγάλει με πρόγραμμα από τον φίλο του.
  4) Πετάει συνεχώς σπόντες για μια δυνατή MiTo. Η MiTo αυτή δεν χρειαζόταν φυσικά να έρθει, αφού ήξερε ότι τα αρχεία της υπάρχουν στον υπολογιστή του δυναμόμετρου, αλλά πως αλλιώς θα γινόταν η διαφήμιση;;; Αν και τελικά ο δυναμομετρητής και καλά για να μας πείσει ότι κάτι δεν είναι σωστό στην επαναπρογραμματισμένη MiTo, μας έδειξε μια βελτιωμένη από τον ίδιο, στην οποία ο NiVo δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί, σε αντιθέση με την αρχική απουσία αναφοράς στις συνθήκες των δυναμομετρήσεων...

  Αρχικά δημοσιεύτηκε από NiVo
  Για όσους είπαν ότι το μαμά hardware της MiTo είναι περιορισμένων δυνατοτήτων...μια συγκριση με αντίστοιχο Punto Abarth μόνο με πρόγραμμα:

  Συγκριτικό AlfaRomeos vs Punto Abarth 170PS, 28kgm
  http://img87.imageshack.us/img87/6441/takisvsabarth.jpg


  Το πόσο safe είναι όλα αυτά είναι άλλο ερώτημα, αλλά δεδομένο είναι ότι δεν θα το έκανα πριν λήξει η εργοστασιακή εγγύηση η οποία σε περίπτωση επαναπρογραμματισμού ΧΑΝΕΤΑΙ.


  Βλέπουμε και βλέπετε μια ολόκληρη δολοπλοκία, των χρηστών alfetta και NiVo.
  Ο ένας θέλει στη δυναμομέτρηση να μας διαφημίσει τον φίλο του, ενώ εμείς θα πηγαίναμε για να δούμε τι παίζει με το πρόγραμμα σε ένα από τα αυτοκίνητα των μελών μας.
  Ο άλλος ως Παναγία παρθένα δεν γνωρίζει τίποτα εκ των προτέρων, αν και το pm αποδεικνύει το αντίθετο. Να τονίσουμε εδώ φυσικά το ασύμβατο μεταξύ της ιδιότητας του ως moderator και της επιλογής του να μας αποκρύψει τα παραπάνω.


  Η αιτία και "κάτι πρέπει να κάνουμε επιχειρηματικά"

  Όμως καλύτερα να μην τα λέμε αποκλειστικά εμείς.
  Ας δοκιμάσουμε τώρα κάτι διαφορετικό...
  Θα σας δώσουμε δύο στοιχεία, με σκοπό όλοι μαζί να «εντρυφήσουμε» λίγο παραπάνω στο «ιδίο όφελος» και στους αλλότριους σκοπούς των αποβληθέντων...
  Ας θυμηθούμε πρώτα το προαναφερθέν pm των NiVo και alfetta:

  Ας δούμε τώρα, αυτό το pm των Nivo και DePerni. Αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη το σχόλιο προς τον χρήστη μας, μιας και θα ασχοληθούμε και με αυτό παρακάτω..

  Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε στον πειρασμό... Αλλά καλύτερα να μην το σχολιάσουμε εμείς...
  Λένε πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τρεις...
  Τα σχόλια δικά σας...
  Το alfisti.gr που θέλησαν και δεν έκαναν... Η επιχείρηση και οι πελάτες της...

  Και τώρα οι "κύριοι" αυτοί κατηγορούν εμάς ότι βγάζουμε;;;
  Αν και το γνωρίζουν ήδη, να τους πληροφορήσουμε ότι αν θέλαμε κάτι τέτοιο, τότε θα είχαμε ήδη βάλει διαφημίσεις ντήλερ της Alfa Romeo, μηχανικών κλπ εταιριών στο alfisti.gr..
  Πράγμα που θα ήταν πολύ εύκολο, αφού καθημερινά λόγω επισκεψιμότητας έχουμε αρκετές προσφορές για Banners, προσφορές τύπου πυραμίδας κτλ, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι ο χώρος της αυτοκίνησης ψάχνει κορόιδα και ανίδεους νέους για να πουλήσει..
  Ωστόσο το alfisti.gr, όπως πολλάκις έχει δηλώσει αλλά και πρακτικά έχει αποδείξει, αλλά και όπως έμαθαν και οι παραπάνω αποβληθέντες με τον δύσκολο τρόπο, δεν έχει τέτοιο στόχο και σκόπο..


  Η αποχώρηση

  Οι 2 moderators μαζί με τα μελλοντικά τους επιχειρηματικά σχέδια, ξαφνικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν...
  Ο ένας προσβάλλοντας τον admin tstrat... και ο άλλος ακολουθώντας τον...

  Ακολουθώντας τον με καθυστέρηση...
  Ήθελε βλέπετε να ελέγχει εκ των έσω...

  Ο χρήστης DePerni, καιρό προσπαθούσε να "διαλύσει" την διαχειριστική ομάδα, είτε με δήθεν αστεία από κοντά, είτε με pm όπως το παρακάτω, στο οποίο απαξιώνει και τον admin kyan...

  Εν συνέχεια και μετά την αποχώρηση του, προσπάθησε να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ μας, "τσιγκλίζοντας" τον admin miltosz τόσο περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του alfisti.gr, όσο και με ερωτήσεις για την συμπεριφορά των υπολοίπων μελών της ομάδας διαχείρισης... Και καλά από ενδιαφέρον...


  Η απόκτηση των κωδικών

  Ο χρήστης NiVο που πρωταγωνιστεί και στην κλοπή και ανάρτηση των admin και moderator chat και πιθανολογούμε στην παραποίηση σημείων του περιεχομένου τους, απέκτησε με δόλιο τρόπο τους κωδικούς βάσης του φόρουμ μας..

  Το email του εκπροσώπου του host μας, το οποίο πληροφορεί τον Τίμο ότι είχε στείλει και στον NiVo τους κωδικούς της βάσης, μιας και του τους είχε ζητήσει.
  Κρατήστε την ημερομηνία του email, 7-12-2010.
  Στις 8/12/2010, μια μέρα μετά και ενώ ο χρήστης NiVo ήδη έχει τους κωδικούς, ζητάει χωρίς επιτυχία δικαιώματα να μπει στο φόρουμ...
  Δικαιώματα τα οποία έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες του χώρου και όχι οι moderators...

  Ο NiVo μήνες πριν μας πιέζει συστηματικά και με επιμονή για αλλαγή του Host... Και τώρα αναρωτιόμαστε.. Το κάνει για να του δοθεί η ευκαιρία να βρει τους κωδικούς και να σπάσει τα στεγανά του Admin Chat;;
  Ο σωστός συντονιστής...

  Ακόμα μεγαλύτερο παράπτωμα, δεδομένης της ιδιότητας του, είναι οι τακτικές ανακατέματος και πρόκλησης προστριβών μεταξύ των χρηστών, καθώς και οι άδικες αποβολές για τις οποίες ζητούμε συγνώμη..
  Ένα χαρακτηριστικό pm του moderator NiVo στον χρήστη - φίλο του Stallion3.2, με το οποίο απαντά στο αίτημα του εν λόγω χρήστη για το πως να φτιάξει κλώνο, ώστε να προκαλεί άλλους χρήστες...
  Ο σωστός και έντιμος moderator NiVo λοιπόν, αντί να του το ξεκόψει ως όφειλε, του δίνει και οδηγίες για το πως θα φτιάξει κλώνο χωρίς να εντοπιστεί..
  Τα συμπεράσματα δικά σας και πάλι...

  Πριν λίγο μιλήσαμε και για πιθανή παραποίηση από μέρους του moderator chat...
  Ας γίνουμε λοιπόν λίγο πιο συγκεκριμένοι..
  Έγινε πάρτυ με την έκφραση «με πορδές δεν βάφονται αυγά»...

  ...την οποία χρησιμοποίησε ο moderator kostasGTA σε επικύρωση των όσων έγραψε ο Timos εδώ σε απάντηση δημοσίευσης του χρήστη spiderman.
  Αυτό που ήθελε να πεί ο KostasGTA και που καταλαβαίνει διαβάζοντάς το ο οποιοσδήποτε μη προκατειλημμένος, είναι πως οι ελλείψεις στα δευτερεύοντα και τριτεύοντα κατά την προετοιμασία, βρίσκονται μπροστά σου όταν ακριβώς δεν τα θέλεις - στην πίστα εν προκειμένω.
  Τη φράση αυτή λοιπόν την χρησιμοποιεί ο χρήστης spartalord, θεωρώντας πως τον αφορά, για να αποχωρήσει θιγμένος..
  Προφανώς έχει γίνει πλήρης παραποίηση και του την σέρβιραν τεχνηέντως με αποτέλεσμα την αντίδραση του - αναγγελία της αποχώρησής του.


  Σας εκτιμώ όλους...

  Αφού είδαμε τι του μετέφερε, ας δούμε τώρα τι έλεγε ο NiVo πάλι για την προσπάθεια του εν λόγω χρήστη... Ένα pm, απάντηση του NiVo στο χρήστη alfetta, με το οποίο εκφράζει «εξόχως ευγενικά» την εκτίμησή του σε πρότζεκτ και ιδιοκτήτη.. Και εδώ τα συμπεράσματα δικά σας..

  Φυσικά και το Alfisti.gr ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα αυτοκινητιστικό Forum και όχι όπως κάποιοι το ήθελαν, μια παιδική χαρά για να περνάνε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, εις βάρος των χρηστών του..
  Τέτοιες συμπεριφορές και άτομα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας..

  Ας ξαναθυμηθούμε τώρα το παρακάτω σχόλιο για τον χρήστη μας και ας δούμε και μερικά ακόμα τυχαία επιλεγμένα για τους υπόλοιπους..  ¶λλα δύο ποστ ενδεικτικά της διπλοπροσωπείας του χρήστη NiVo... Στο ένα μιλάει για κλίκα, ενώ στο παλιότερο τα χώνει στην κλίκα...
  Αντί επιλόγου...

  Προς το παρόν αυτά τα ολίγα.. Δεν πετάμε λόγια του αέρα, στοιχεία υπάρχουν, αξιοπρέπεια υπάρχει, διάθεση να υποστηρίξουμε τους εαυτούς μας εφόσον συνεχίσουν να μας προκαλούν υπάρχει...
  Για οποιαδήποτε διευκρίνηση εμείς εδώ είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε..
  Την παραπάνω παρεούλα που έφυγε νύχτα, μπορείτε να την βρέιτε στο νέο μαγαζάκι τους, γωνία theitalianjob και gr...

  H διαχειριστική ομάδα του Alfisti.gr πήρε μόνο την τελευταία απόφαση αποβολής τους.
  Δεν τους ζητήσαμε ποτέ να αποχωρίσουν από την διαχειριστική ομάδα, μόνοι τους έφυγαν.
  Δεν μεταφέραμε προσωπικές συζητήσεις σε τρίτους.
  Δεν υποκλέψαμε κωδικούς.
  Δεν δώσαμε σε κανέναν την δυνατότητα να διαβάσει προσωπική επικοινωνία μελών. Δεν δώσαμε στην δημοσιότητα την ιδιωτική επικοινωνία της διαχειριστικής ομάδας.
  Δεν μπήκαμε στον κόπο να υπονομεύσουμε την ίδια μας την προσπάθεια ετών, καθώς και την ίδια την λειτουργία του φόρουμ και δεν θέσαμε το ερώτημα ''είσαι μαζί μας ή με τους άλλους;"...
  Δεν υπάρχουν άλλοι. Από την στιγμή που τίθεται αυτό το ερώτημα σε μια κοινότητα, αυτομάτως ο ερωτών έχει θέσει τον εαυτό του εκτός κοινότητας.
  Η αξιοπιστία μας πιθανόν να έχει πληγεί και ζητάμε συγνώμη γι'αυτό. Μερίδιο ευθύνης έχουμε φυσικά κι εμείς, που δεν προνοήσαμε και δεν δημιουργήσαμε τα "στεγανά" που έπρεπε. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στο μέλλον να μην υπάρχουν τα σημερινά προβλήματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται από όλους μας/σας. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν 1.300+ ενεργά μέλη, τα οποία ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνουν.

  Κλείνοντας, για ακόμα μια φορά θα θέλαμε να αναφέρουμε 3 βασικά πράγματα.
  Στο alfisti.gr είμαστε μια κοινότητα όπως προαναφέραμε 9.300+ διαφορετικών ανθρώπων, που δεν παύουν να έχουν τις ιδιαιτερότητες τους και τις απόψεις τους πάνω σε διάφορα θέματα.
  Όμως κατορθώνουμε να είμαστε μέλη αυτής της όμορφης και μεγάλης παρέας που λέγεται alfisti.gr, διότι έχουμε ως κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον ενθουσιασμό προς την μάρκα και την αυτοκίνηση, αλλά και έχοντας τις ίδιες αξίες, αμοιβαίο σεβασμό, ακεραιότητα, ειλικρίνεια, ανοιχτό μυαλό και ανθρωπιά.
  Αυτές είναι οι αξίες που θέλουμε η οικογένεια του alfisti.gr να προάγει και να προβάλει προς τα έξω.
  Η διαχειριστική ομάδα είναι υποχρεωμένη να προστατεύει αυτές τις αξίες και να εξασφαλίζει ότι η ομαλή λειτουργία αυτού του ιστοχώρου πορεύεται βάση αυτών.
  Για αυτόν τον λόγο, γυρνάμε σελίδα και κοιτάμε μπροστά δίχως να επιτρέψουμε σε μια ομάδα ανθρώπων που είναι ενάντια στις αξίες αυτού του χώρου και μικροπρεπώς προσπαθούν να τον σαμποτάρουν.
  Το όραμα του alfisti.gr είναι αναλλοίωτο και σταθερό, και δεν είναι τίποτα άλλο από το να αποτελεί πρότυπο στον χώρο των αυτοκινητιστικών φόρουμ και σημείο αναφοράς.

  Η διαχειριστική ομάδα του alfisti.gr
Working...
X