Ανακοίνωση

Κατάρρευση
Δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση.

Πως ανεβάζουμε φωτογραφίες στο forum

Κατάρρευση
Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο.
X
X
 
 • Φίλτρο
 • Ώρα
 • Προβολή
Διαγραφή όλων
νέες δημοσιεύσεις

 • Πως ανεβάζουμε φωτογραφίες στο forum

  Επανέρχομαι δεδομένου πως τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι αντιμετωπίζεται προβλήματα με το πως ανεβάζουμε φωτογραφίες στο forum.
  Θα ακολουθήσει ένας μικρός οδηγός με αναλυτικές φωτογραφίες για να είναι κατανοητό, ακόμα και για τους πιο αρχάριους χρήστες.

  Ξεκινάμε αναζητώντας μια σελίδα για να κάνει free host τις φωτογραφίες μας.
  Υπάρχουν πολλές εκεί έξω και γενικά η εύρεση μιας σελίδας για να ανεβάσουμε δωρεάν τις φωτογραφίες μας είναι εύκολη με μια αναζήτηση στο Google.

  Προσωπικά προτιμώ το imgur.com, συνεπώς θα ακολουθήσουν οδηγίες με χρήση του συγκεκριμένου site.

  Ανοίγουμε το site και πατάμε αριστερό κλικ στο πεδίο New Post  Στο παράθυρο που ανοίγει ακολουθούμε τις οδηγίες.
  Είτε κάνουμε Drag&Drop την φωτογραφία στο πλαίσιο που εμφανίζεται,
  είτε πατάμε Browse για να επιλέξουμε την φωτογραφία με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο.  Στο πλαίσιο που κάνει Pop Up ψάχνουμε την τοποθεσία της φωτογραφίας στον υπολογιστή μας.
  Όταν την βρούμε την επιλέγουμε, βεβαιωνόμαστε πως εμφανίζεται το όνομά της στο πεδίο που γράφει File Name και τέλος πατάμε Open  Μόλις πατήσουμε το Open η φωτογραφία θα αρχίσει να γίνεται Upload στο site.
  Ο χρόνος της διαδικασίας αυτής εξαρτάται από το μέγεθος της φωτογραφίας και της ταχύτητας της οικιακής μας γραμμής στο Internet.  Όταν ολοκληρωθεί το Upload θα βλέπουμε κάτι τέτοιο:  Το δύσκολο κομμάτι είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα αν δεν έχουμε κάνει εγγραφή στο site.
  Όχι όμως και τόσο δύσκολο.

  Πατάμε δεξί κλικ στην φωτογραφία και επιλέγουμε με αριστερό αυτή τη φορά Open Link in New Tab  Θα δούμε αμέσως μετά πως δίπλα ακριβώς στο υπάρχον tab ανοίγει ένα νέο με την φωτογραφία μας.  Μεταφερόμαστε στο δίπλα tab και επιλέγουμε όλο το URL στο πάνω μέρος της σελίδας.
  Πατάμε δεξί κλικ και επιλέγουμε Copy  Πλέον μπορούμε να επιστρέψουμε στο forum.
  Ξεκινάμε να συντάσσουμε το μήνυμά μας και στο σημείου του κειμένου που θέλουμε να μπει η φωτογραφία κάνουμε αριστερό κλικ στο εικονίδιο που δείχνει μια φωτογραφία.
  Το κείμενο όταν έχουμε τον κέρσορα πάνω του θα πρέπει να γράφει Εισάγετε εικόνα  Μόλις κάνουμε κλικ ένα νέο Pop Up θα ανοίξει  Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι δεξί κλικ πάνω στο μπλε κείμενο και να επιλέξουμε Paste.
  Λίγη προσοχή ώστε το κείμενο να παραμείνει μπλε για να μην έχουμε διπλό http:// και να δουλέψει ο σύνδεσμος σωστά για να εμφανιστεί η φωτογραφία.
  (Αν δούμε http://http:// η φωτογραφία δεν θα εμφανιστεί σωστά)  Τέλος πατάμε OK  Το παράθυρο κλείνει και αυτό που θα πρέπει να βλέπουμε θα είναι το URL της φωτογραφίας μας ανάμεσα σε πλαίσιο [IMG] και [/IMG]  Φυσικά σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε πως θα μπορούσαμε απλά να γράψουμε τα πλαίσια BB Codes χειροκίνητα και να επικολλήσουμε το URL ανάμεσα μόνοι μας.
  Σε κάθε περίπτωση μόλις κάνουμε Καταχώρηση απάντησης η φωτογραφία θα εμφανιστεί κανονικά στο forum.
  Καλό είναι βέβαια να κάνουμε πριν μια Προεπισκόπηση μηνύματος για να βεβαιωθούμε πως όλα έχουν μπει στη θέση που τα θέλουμε.

  Από εδώ και πέρα θα ανεβάσω οδηγίες για το πως μπορεί κανείς να κάνει επισύναψη μικρότερης φωτογραφίας που περιέχει link σε μεγαλύτερο μέγεθος,
  όπως έχει γίνει για παράδειγμα σε αυτόν τον οδηγό.

  Ο λόγος να μπει κανείς σε μια τέτοια διαδικασία είναι αφενός για να μην κουράζει τους αναγνώστες με τεράστιες φωτογραφίες (ειδικά στις αναλύσεις που τραβάνε πλέον τα κινητά)
  και αφετέρου επειδή οι μεγάλες φωτογραφίες αργούν περισσότερο να ανοίξουν και δεν έχουν όλοι γρήγορες συνδέσεις στο Internet
  ή δεν υπάρχει λόγος να χρεώνονται επιπλέον MB δεδομένων αν είναι από κινητό.
  Σε όλες δηλαδή τις περιπτώσεις ο λόγος είναι ο σεβασμός μας προς τον συνalfista.

  Η παρακάτω διαδικασία είτε απαιτεί εξοικείωση με τέτοιου είδους site, είτε μια δωρεάν εγγραφή στο imgur.
  Η διαφορά είναι πως όντας συνδεδεμένοι πλέον στο imgur με λογαριασμό, οι επιλογές που βλέπουμε στην συλλογή με τις φωτογραφίες που έχουμε ανεβάσει είναι οι παρακάτω:  Από αυτά μας ενδιαφέρει η τελευταία επιλογή LinkedBBCode.
  Επιλέγουμε λοιπόν Large στις κάτω επιλογές από Sizes και αυτό πρασινίζει.  Πατάμε το κουμπί Copy και αμέσως μετά ερχόμαστε στον κειμενογράφο του forum για να κάνουμε Paste.  Παρατηρούμε πως αυτό που επικολλήθηκε είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
  Στην πράξη θα εμφανίσει την φωτογραφία στο μέγεθος που την βλέπεται σε αυτόν τον οδηγό
  και θα δώσει ταυτόχρονα την δυνατότητα σε όποιον θέλει,
  να κλικάρει και να ανοίξει την φωτογραφία στο imgur σε μεγαλύτερο μέγεθος.

  Αν τώρα θέλουμε με το κλικ να εμφανίζεται απευθείας η φωτογραφία μας σε μεγάλο μέγεθος
  για να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τους αναγνώστες και να τους γλυτώσουμε κλικαρίσματα,
  μπορούμε να προσθέσουμε την ίδια κατάληξη αρχείου που βλέπουμε στο δεξί μέρος πριν το [/img]
  στο τέλος του πρώτου μέρους όπως φαίνεται παρακάτω:  Υ.Γ.: Για τους πιο παρατηρητικούς θα είναι εμφανές πως η μόνη αλλαγή που επιφέρει και ταυτόχρονη αλλαγή στο μέγεθος της εικόνας,
  είναι η προσθήκη ενός χαρακτήρα πριν την κατάληξη αρχείου στο βασικό της URL.
  π.χ. ένα l εμφανίζει τη φωτογραφία σε Large μέγεθος (όπως αυτές εδώ), ένα m σε Medium κ.ο.κ
  Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γλυτώσουμε εντελώς την εγγραφή στο imgur.
  Αντιγράφουμε απλά το Full Size URL και γράφουμε:
  [URL="το URL μας εδώ"][IMG]"το URL μας προσθέτοντας ένα l ή m κτλ πριν την τελεία της κατάληξης του αρχείου"[/IMG][/URL]

  Καλά postaρίσματα και ελπίζω να βρήκατε τον οδηγό χρήσιμο και αναλυτικό...
  Τελευταία επεξεργασία από Ilias83; 14 November 2017, 12:57 AM.
  No one told you when to run,
  you missed the starting gun.
Working...
X